In het kort
Ik ben voedingscoach, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van gezonde voeding en het omgaan met voedselintoleranties en darmproblemen. Lekker leven en eten ondanks die lastige hindernissen kán!

 
In het lang

Voeding, gezondheid en het menselijk lichaam hebben me altijd enorm geboeid. Mijn lievelingsvak was biologie en eten is een favoriete hobby. Thuis was het inzetten van natuurlijke oplossingen voor kwaaltjes heel normaal. We aten gezond, vers eten en er werd weinig rommel gekocht.

Voedselovergevoeligheid

Toch had ik altijd buikpijn, eten viel vaak niet goed en normaal naar het toilet kunnen, was meer uitzondering dan regel. Artsen vertelden me dat ik onder andere PDS had en in ieder geval suiker, koemelk en gluten moest laten staan.

Ik besloot me meer in voedsel te verdiepen, las stapels boeken, deed opleidingen, volgde trainingen en begon steeds beter te snappen wat voeding met je lijf en spijsvertering doet.

Creatief met vers

Gaandeweg leerde ik ook creatiever te worden in de keuken en makkelijke, lekkere maaltijden bereiden met alleen volwaardige, verse producten. Ik weet als geen ander hoe het is om bepaalde producten te moeten vermijden en daar goede vervangingen voor te vinden.

Mijn kookboek

In 2015 kwam mijn kookboek EitjeAppeltje uit, vol glutenvrije-geraffineerde suikervrije- en koemelkvrije recepten. Een boek dat laat zien dat lekker eten ondanks intoleranties helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Psychologie

Nog één ding miste… Want eten is meer dan voeding alleen. Ik verdiepte me flink in de invloed die gedachten kunnen hebben op ons lichaam en bestudeerde hoe je negatieve gedachten kunt omturnen. Als bekroning schreef ik, samen met mijn vader, het boek 2139 weetjes over het brein, psyche en voeding.

Anderen helpen en coachen

Ondanks mijn voedselintoleranties voel ik me happy en in balans. Omdat ik nu met mijn lichaam meewerk en het zo goed mogelijk voedt zodat het optimaal kan functioneren. Eten is geen “ding” meer, maar iets waar ik elke dag enorm van geniet. Door alle opleidingen en praktijkervaring ben ik een echte [B] eetweter geworden.

Dat kun jij ook! Together we can do this!

 
Opleidingen

  • Orthomoleculair voedingsdeskundige

  • Certified Sugarchallenge Coach

  • Opleiding Homeopathie Fytotherapie bij A.Vogel

  • Training NLP bij de eerste verdieping Delft

  • Cursus Oersterke leefstijl bij Richard de Leth

  • Cursus darmflora bij Nienke Tode-Gottenbos

  • Workshop supplementen bij Dorothé Lueb


Wat kan ik voor je doen?