In het kort
Ik ben orthomoleculair voedingscoach, auteur en ervaringsdeskundige op het gebied van gezonde voeding en het omgaan met voedselintoleranties en darmproblemen. Lekker leven en eten ondanks die lastige hindernissen kán!

 
In het lang
Hoe het begon

Voeding, gezondheid en het menselijk lichaam hebben me altijd enorm geboeid. Mijn lievelingsvak was biologie en eten is een favoriete hobby. Thuis was het inzetten van natuurlijke oplossingen voor kwaaltjes heel normaal. We aten gezond en er werd weinig rommel gekocht.

Voedselovergevoeligheid

Toch had ik altijd buikpijn, eten viel vaak niet goed en normaal naar het toilet kunnen, was meer uitzondering dan regel. Artsen vertelden me dat ik onder andere PDS had en in ieder geval suiker, koemelk en gluten moest laten staan.

Daarnaast had ik een hele berg aan vage kwaaltjes die maar niet overgingen. Ik besloot me meer in voedsel te gaan verdiepen, las stapels boeken, deed opleidingen, volgde trainingen en begon steeds beter te snappen wat voeding met je lijf en spijsvertering doet.

Gezondheidscoach

Inmiddels ben ik opgeleid tot orthomoleculair therapeut en kan ik mensen steeds meer holistisch begeleiden.

Ik vind het fijn om het hele pakketje in kaart te brengen, klachten of ongemak komen ergens vandaan en in plaats van een quick-fix ben ik benieuwd naar de oorzaak.

Psychologie

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lichamelijke oorzaken kunnen leiden tot psychische klachten en andersom. Je goed voelen is meer dan alleen gefocust zijn op gezond eten.

Naast voeding en supplementen, verdiepte ik me in de invloed die gedachten kunnen hebben op ons lichaam en bestudeerde hoe je negatieve gedachten kunt sturen en een plek kunt geven.

Ik deed trainingen NLP, schreef het boek “2139 weetjes over het brein, psyche en voeding” en voltooide de HBO opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Een super fijne extra tool om meer rust, acceptatie en balans in je leven te ervaren.

Anderen helpen en coachen

Ondanks uitdagingen voel ik me happy en in balans. Ik heb geleerd hoe je, in plaats van strijden, met je lichaam en geest kunt meewerken en goed voor jezelf kunt zorgen zonder dat het krampachtig wordt.

Dat kun jij ook! Together we can do this!

 
Opleidingen

  • Orthomoleculair voedingsdeskundige

  • Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB)

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

  • Opleiding Homeopathie Fytotherapie bij A.Vogel

  • Darmflora en darmgezondheid bij Nienke Gottenbos

  • Training NLP bij de eerste verdieping Delft

  • Certified Sugarchallenge Coach

  • Cursus Oersterke leefstijl bij Richard de Leth

  • Workshop supplementen bij Dorothé Lueb


Wat kan ik voor je doen?